Coordinadors

Francesc Torralba Roselló Coordinador

Viu a Barcelona. És catedràtic de Filosofia de la Universitat Ramon Llull. Doctor en Filosofia i Teologia. Presideix els comitès d’ètica de Sarquavitae, Aldeas infantiles SOS, MC Mutual, i de la Policia de Catalunya. Presideix el Consell assessor per a la diversitat religiosa de la Generalitat de Catalunya.
Les seves publicacions s’orienten vers l’antropologia filosòfica i l’ètica, tot planteja una anàlisi de les qüestions centrals de l’existència humana.

La dignitat és inherent a l’ésser humà
Natxo Tarrés Garcia Coordinador

Viu a Manresa, és membre del grup musical Gossos des de fa 22 anys.
President d’Irehom (Institut de Recerca Holística de Montserrat) i treballa en nombrosos projectes que van des de l’activisme social, la pràctica de l’interioritat a través de la música fins a la regeneració d’ecosistemes ambientals i socials.
És membre del Consell Territorial de l’Sgae. Format per l’Institute of Ecotechnics amb estudis sinergètics aplicats.
Autor de més de 15 discs amb el grup Gossos i altres projectes musicals i teatrals.

La Cultura és una eina de transformació
Oriol Garangou Ganduxer Co-coordinador

Viu a Granollers.
És responsable de Comunicació de l’Agrupació Barça Jugadors.
Llicenciat en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra.
Ha estat vinculat en els àmbits de la producció esportiva i de l’educació en el lleure.

Viure l’Esport com una part essencial de la vida
Jordi Griera i Roig Coordinador

Nat a Barcelona, viu a Vilanova i la Geltrú. És president de la Fundació Ineval, on fa 15 anys que crea cursos de valors humans i de lideratge natural, a molts països.
També és expert en moneda i economia social i en creixement personal. Veu la seva vida com el diàleg entre el pragmatisme de l’enginyer industrial i de l’empresari, i una vocació que explora les múltiples dimensions dels éssers humans. Ha estat president del Saló Cimàtica i sots-president d’Informat, de Fira de Barcelona, i empresari a Catalunya, Itàlia i l’Índia. Autor de publicacions i cursos online en l’àmbit del que ell anomena “Lideratge Natural”

El liberalisme econòmic té sentit quan la llibertat va acompanyada de la igualtat i la germanor
Josep Ramon Dueso Paratge Co-coordinador

Viu a Barcelona. Enginyer Industrial i Llicenciat en Ciències Econòmiques.
Membre, per oposició d’àmbit estatal, del Cos d’Enginyers Industrials de l’Estat, essent transferit a la Generalitat de Catalunya a l’any 1980, on ha prestat els seus serveis fins l’abril de 2014.
Ha passat per tots els nivells administratius de la funció pública, essent els més rellevants: Cap dels Serveis Territorials d’Indústria a Tarragona, subdirector general de Relacions Sindicals, director general de Prevenció i Extinció d’Incendis, director general de Promoció i Educació Ambiental, director general de la Funció Pública, secretari general de la Sindicatura de Comptes, vocal del Tribunal Català de la Competència i director general de l’Autoritat Catalana de la Competència.

La Transparència en l’àmbit públic és revolucionària
Amadeu Barbany Coordinador

Viu a Granollers i és botiguer.Estudis empresarials i de comerç. Màster en Creixement Personal i Lideratge per la Universitat de Barcelona.

Ha estat president de l’Associació de Comerciants Gran Centre de Granollers des de la seva fundació l’any 1995 fins al 2010 i vicepresident de la Fundació comerç ciutadà des de la seva creació fins l’any 2010.

No cal comprar tant. Cal comprar bé
Mª Rosa Buxarrais i Estrada Coordinadora

Viu a Barcelona i és catedràtica de la Facultat d’Educació de la UB. És lainvestigadora principal del GREM (Grup de Recerca en Educació Moral) de la UB. Presidenta del Patronat de la Fundació Ajuda i Esperança (Telèfon de l’esperança de Barcelona).

Doctora en Pedagogia i Llicenciada en Psicologia per la UB. Ha estat directora del Programa d’Educació en Valors a l’Institut de Ciències de l’Educació de la UB i responsable del Programa “Democracia y educación en valores” de la OEI Organización de Estados Iberoamericanos para la Educación, la Ciencia y la Cultura.

Les seves publicacions, d’àmbit nacional i internacional, articles i llibres, estan relacionades amb l’educació en valors en diferents àmbits: formal, no formal i informal.

La recerca aplicada ha d’inspirar les polítiques públiques del país
Xavier Melloni Cooordinador

És jesuïta i viu a Manresa (Centre d’Espiritualitat Cova Sant Ignasi), tot i que a

partir d’aquest curs 2015-2016 estarà centrat en un nou projecte en torn d’una

comunitat contemplativa interreligiosa

Antropòleg i teòleg

Professor de teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya i del Centre Cristianisme i Justícia i és autor de diverses publicacions en l’àmbit de l’espiritualitat i del diàleg interreligiós

Berta Meneses Rodríguez Co-coordinadora

Viu a Barcelona. És religiosa Filipense, Cap d’Estudis i Cap del Departament de Matemàtica de l’Escola Ntra. Sra. de Lurdes. És Mestre Zen i Presidenta de la Fundació Zen Danaparamita i de la Fundació Valors Humans espiritualitat emergent.
Mestra, Llic. en Ciències Químiques i en Teologia
Ha estat mestre en diferents col·legis de l’Estat Espanyol i Professora de Didàctica de les Matemàtiques en l’Escola Universitària Blanquerna. Actualment imparteix cursos i conferències en diferents Instituts i Universitats d’Espanya i de Centre i Sud Amèrica, relacionats amb el desvetllar de la consciència dins d’un nou paradigma educatiu.
Les seves publicacions estan relacionades amb el treball de la Interioritat per millorar l’educació partint d’experiències desenvolupades a Catalunya i Amèrica Llatina.

L’Educació és saviesa i amor
Beatriu Daniel i Ferrer Co-coordinadora

Viu a Barcelona i forma part de la generació que crea la Dansa Contemporània a Catalunya i a l’Estat Espanyol. D’ofici productora, a la pràctica acompanya i dóna visibilitat a projectes i artistes diversos, des d’una mirada universal.
Actualment codirectora d’Explica Dansa i col·laboradora d’altres projectes artístics. Ha estat gerent de La Caldera, Centre de creació de Dansa i membre de l’Associació Professionals Dansa de Catalunya.
Llicenciada en Història de l’Art per la UAB i amb formació a través de cursos de gestió cultural i artística, comunicació i tècniques que aprofundeixen en el coneixement de l’ésser humà.

La cultura emfatitza el valor intangible
Josep Mª Mallarach Carrera Coordinador

És nascut i viu a Olot. Treballa com a consultor independent en projectes d’àmbit
català, europeu i internacional, aquests darrers vinculats a la Comissió Mundial
d’Àrees Protegides, de la Unió Internacional per la Conservació de la Natura.
Es dedica a la conservació del patrimoni natural amb plantejaments holístics, que
integren les dimensions culturals i espirituals.
Imparteix classes en cinc universitats.
Doctor i màster en ciències ambientals i llicenciat en ciències geològiques.
És autor o coordinador de 19 llibres i més de 200 articles científics i divulgatius.

Vida plena, harmonia amb la natura i justícia social i ambiental
José Luís Montes Usategui Co-coordinador

Viu a Canyelles (Barcelona), President de Wikihappiness ONG i del Forum de las MicroONGs, Director General de SmartChannel Technologies.
És un reconegut autor de literatura empresarial i conferenciant, amb títols com “El hombre que tuvo la Fortuna de Fracasar”, “Organizaciones Gandhi: las empreses que estàn cambiando el Mundo”, i “Valores sólidos para tiempos líquidos”, entre d’altres.
Ha passat per tots els nivells administratius de la funció pública, essent els més rellevants: Cap dels Serveis Territorials d’Indústria a Tarragona, subdirector general de Relacions Sindicals, director general de Prevenció i Extinció d’Incendis, director general de Promoció i Educació Ambiental, director general de la Funció Pública, secretari general de la Sindicatura de Comptes, vocal del Tribunal Català de la Competència i director general de l’Autoritat Catalana de la Competència.
Diplomat en Empresarials per la UB, Máster en Direcció de Màrqueting per EADA, i amb diversos PostGraus en Estratègia i Màrqueting, ha estat alt directiu d’empreses transnacionals com Transcend Consulting, Tech Data, EPSON, Ingram Micro o Xerox.

El Pla nacional de Valors reflexa no només la voluntat de fer realitat un somni sinó la presa de consciència de la responsabilitat que tots tenim en aquest canvi
Amand Calderó i Montfort Coordinador

Viu a Barcelona i és el Secretari de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona.
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i Màster en Direcció Pública per ESADE (EMPA 2003).

Funcionari del cos superior de la Generalitat de Catalunya. Ha treballat en els Departaments de Benestar Social i Família, Justícia, Vicepresidència i Presidència. En l’àmbit de la justícia va exercir com advocat penalista i en el Departament de Justícia va ocupar els càrrecs de Cap del Servei de Rehabilitació i de Subdirector General d’Afers Penitenciaris i Rehabilitació (1990-2000).

Justícia: prevenció, eficàcia, acord i responsabilitat compartida
Gemma Téllez i Bernad Coordinadora

Viu a Barcelona, és infermera i treballa al Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya. Professora en programes de Màster al IL3 de la UB i del COMB. Màster en Administració i Gestió d’Infermeria, diplomada en Economia de la Salut, postgrau en Medicina Clínica Preventiva i experta en Avenços en Habilitats de lideratge per la UB.

Ha estat Directora d’Infermeria del Servicio de Urgencias 061 de la Comunidad de Madrid. Ha treballat a l’Institut Borja de Bioètica i com a professora de l’EUI Santa Madrona. Les seves publicacions i conferències estan relacionades amb, la humanització l’ètica del cuidar, la qualitat de vida i el desenvolupament de l’ésser humà.

Montse Castellà Co-coordinadora

Viu a Sitges. Instructora de meditació, traductora i editora de textos budistes. Membre de Marpa Term, grup de recerca de l’UAB dedicat a la traducció i a la transferència cultural del budisme tibetà. Presidenta de la Coordinadora Catalana d’Entitats Budistes i membre de la Junta directiva de l’Associació Unesco per al Diàleg Interrreligiós. Co-fundadora de Sakyadhita Spain, associació que promou la visió i l’experiència de les dones budistes, així com Plecs Budistes Edicions, entitat dedicada al budisme compromès.

Montserrat Morral Monteis Coordinadora

Resideix al Masnou, essent professora i Cap d’Estudis de l’Escola Municipal i Conservatori J. Ma Ruera de Granollers. Ha creat el departament de Musicoteràpia en aquest Centre.
És professora de piano, diplomada en Educació General Bàsica i Màster en Musicoteràpia.
Ha estat pianista del grup Òpera Oberta realitzant espectacles d’Òpera per a tots els públics.
La seva obra gira entorn de fomentar la creativitat i l’expressió musical genuïna des de la infància.

L’educació artística és un dret de tota persona
Àdam Martín Skilton

Viu a Barcelona.
És periodista i escriptor. Ha treballat com a redactor, guionista, director i/o presentador a Catalunya Ràdio, SER, Com Ràdio, Rac1, TV3, BTV, Antena 3, 8TV o Telecinco. Ha fundat i dirigit la revista digital etselquemenges.cat i també ha col·laborat al diari ARA.
És director del projecte Barcelona Healthy per difondre hàbits de consum conscient.
És autor de quatre llibres, entre els quals ‘Sempre hi ets. Els polítics catalans parlen dels seus pares’ (ARA Llibres) i ‘Menjar per ser millors’ (Rosa dels Vents/Grijalbo).

La comunicació al nostre país ha de servir per fomentar la convivència, el coneixement i el creixement de les persones
Inma Nogués Orpí Coordinadora

Viu a Barcelona i és Metgessa de Família, Màster en Medicina Naturista, diplomada
en Homeopatia. Professora del Màster de Teràpia Neural i Màster de Medicina
Naturista i en Infermeria Naturista del Col·legi de Metges de Barcelona
Des de fa més de 22 anys treballa com a metge de família a l’ABS Lluís Millet
(Esplugues del Llobregat)
Presidenta de l’associació sense ànim de lucre Merry Human Life Socitey
destinada a l’autoconeixement de l’ésser humà en totes les seves dimensions
Conferenciant, autora del llibre De lo físico a lo sutil

Som experts en malalties, esdevinguem experts en la salut i la prevenció integrals.
Idili Lizcano Coordinador

Viu a la Garrotxa. És empresari. Fa més de 30 anys va crear ALQVIMIA una empresa de cosmètica natural d’alta qualitat que ven els seus productes a 20 països del món.
Intenta aplicar els principis de l’Economia Humanitzada o Economia de la Felicitat en el si de l’Organització. Pensa que la Empresa pot ser un lloc de creació de Riquesa alhora que un lloc de transformació personal. En la gestió d’una Empresa el capital és important però el Personal, els Essers Humans que la componen encara ho són més. És vice-President del Cercle de Negocis Ètics. Creador del FORUM ALQVIMIA DE LA FELICITAT PER A EMPRESARIS I PROFESSIONALS.. Trobades formatives que se celebren a la PIMEC.

La Empresa com a font de riquesa, de Benestar Social i de Transformació Personal
Enric Canet Capeta Coordinador

Llicenciat en Ciències Biològiques, Universitat Autònoma de Barcelona.
Màster en Prevenció de Riscos Laborals, Seguretat en el Treball, Ergonomia i Psicosociologia Aplicades, Universidad de Deusto.
Mossèn.
Ha estat Director de Recursos Humans i Voluntariat al Casal dels Infants del Raval És l’actual Director Relacions Ciutadanes en el Casal dels Infants per l’Acció

Joan Lluís Pérez Francesch Coordinador

Viu a l’Ametlla del Vallès. Doctor en Dret i Catedràtic acreditat de Dret Constitucional. Director del grup de recerca LSTE- Grup (Llibertat, Seguretat i transformacions de l’Estat), de la Universitat Autònoma de Barcelona, i director acadèmic de l’Institut de Dret Espanyol de la Universitat de Tbilisi (Geòrgia).

President de CEDHICO (Centre d’estudis per al desenvolupament humà i comunitari). Vicedegà de comunicació i de promoció de la Facultat de Dret de la UAB.

Les seves publicacions estan relacionades amb l’impacte de la garantia de la seguretat en l’exercici dels drets i llibertats de les persones, en el marc de l’Estat de Dret.

Cal garantir la màxima seguretat amb respecte a la llibertat i els drets de les persones
Rafael Bisquerra Alzina Coordinador

Viu a Barcelona. És doctor en Pedagogia, catedràtic de la UB i director del Postgrau en educació emocional i benestar i del Postgrau en Intel·ligència Emocional a les Organitzacions. Es dedica a l’educació emocional des de mitjans dels anys noranta. És fundador i primer director del GROP (Grup de Recerca en Orientació Psicopedagògica) i dinamitzador de les Jornades d’Educació Emocional (UB) des de 2005.

Algunes de les seves publicacions són: Psicopedagogía de las emociones; Educación emocional y bienestar; Cuestiones sobre bienestar; La educación emocional en la práctica; Educación emocional; Orientación, tutoría y educación emocional; Universo de Emociones, etc.

Les competències emocionals són bàsiques pel benestar personal i social
Pepa Ninou Coordinadora

Viu a Cardedeu. És coordinadora del Pla nacional de Valors i responsable del Programa de civisme i valors de la DG d’Acció Cívica del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Llicenciada en filologia catalana per la UAB. Títol professional de piano pel Conservatori Professional de Vila-seca. Fins a cinquè curs de la llicenciatura d’art, especialitat musicologia, per la UAB. Postgrau de desenvolupament directiu, per ESADE. Cursos, seminaris i tallers sobre autoconeixement i creixement personal. Formació de psicoteràpia psicoanalítica (5 anys), per École Européenne de Philosophies et Psychothérapie Appliquées (EEPA). Ha estat cap d’estudis del Conservatori de Granollers i directora de l’Escola Municipal de Música de Montblanc. Cap de la Secció de Programació de la DG d’Acció Cívica. Gerent del Centre de Promoció de la Cultura Tradicional de la Generalitat de Catalunya.

Cori Camps Coordinadora

Viu a Reus i és professora Titular d’Universitat, de l’àrea de Psicologia Evolutiva i de l’Educació (Universitat Rovira i Virgili). Directora del Master Internacional en Educació i Teràpia Psicomotriu (URV). Doctora en Psicologia i especialista en Psicomotricitat. Degana de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia URV (2001 a 2004 i 2004 a 2008), període durant el qual va coordinar el projecte de Facultat sobre Educació en Valors i ètica professional en el marc de l’EEES. Membre de la xarxa d’Aprenentatge – Servei de la URV. Directora del grup de recerca Desenvolupament psicològic, Psicomotricitat i Intervenció en Contextos Educatius. Les seves publicacions estan relacionades amb l’àmbit de la psicomotricitat, educació en valors, innovació docent i formació personal.
A més a més d’articles en revistes especialitzades, és coordinadora i coautora dels llibres: Educació en valors, actituds personals i ètica professional en l’EEES (Publicacions URV, 2009) i El psicomotricista en su cuerpo. De lo sensoriomotor a la transformación psíquica (Miño y Dávila Editores, 2011)

Una universitat que aposti per la creació i promoció del saber, com a comunitat ètica amb compromís social, i que promogui el desplegament integral de la persona
Ramon Alfonseda i Pous Coordinador

Viu a Barcelona i és el President de l’Agrupació Barça Jugadors des de l’any 2003

i Responsable de Vendes per Espanya i Portugal de la empresa alemanya

Schattdecor, AG.

És Enginyer Tècnic amb Electrònica, Llicenciat amb Ciències Empresarials i

Diplomat en l’Àrea Comercial i Marketing per ESADE.

Va ser jugador de futbol professional al FC Barcelona durant 6 temporades, i

també va jugar a l’Elx i Llevant CF. Durant 31 anys va ser Director Comercial i

d’Explotació de l’empresa Lamigraf. Va ser membre fundador i president de la

Federació Europea d’Associacions de Futbolistes Veterans (EFPA).

L’esport uneix els pobles i fa millor la seva gent
Sònia Fernández-Vidal Coordinadora

Viu a Barcelona. És doctora en físiques, en el camp de la òptica i informació quàntica, per la UAB, on és professora associada. És Directora d’Innovació a Gauss & Neumann i escriptora i divulgadora científica. En el passat ha treballat en alguns dels centres més prestigiosos del món com son el CERN, el Laboratori Nacional de Los Àlamos, o l’ICFO.
Autora de La Porta dels Tres Panys, Quantic Love i Esmorzar amb Partícules. El seu proper llibre (El Univers a les teves Mans) serà un conte per a nens i nenes de 5 a 105 anys que ens endinsarà a les meravelles del Cosmos.

La Ciència és més aviat una manera de pensar que no un contenidor de coneixement
Jordi Vigili Bataller Co-cordinador

Viu a Sant Cugat del Vallès, és secretari del Consell Director del Pla Nacional deValors i treballa a la Generalitat de Catalunya.
Llicenciat en Pedagogia Sistemàtica (UB) Expert en Coaching Executiu i Empresarial (INESEM). Expert en R.Social i Comunicació de les Organitzacions per EUDE. Ha treballat als ajuntaments de l’Hospitalet de Llobregat, de Cornellà de Llobregat i de Sant Pere de Ribes. A l’Obra Social de Caixa Catalunya, Educació Sense Fronteres, Fundació Ribermúsica, i a la Fundació Catalunya Voluntària. Ha realitzat treballs de recerca a nivell internacional en l’àmbit de la participació i ha col·laborat amb la UOC, l’UPF i la Universitat de Girona.

‘Sentir que formem part d’una organització vol dir adonar-te d’una oportunitat de creixement professional personal i de poder fer una aportació al país
Salwa L’Aouaji El Gahrbi Co-coordinadora

És nascuda a Tànger i viu a Barcelona fa més de vint anys. Té formació jurídica i és investigadora social, formadora i consultora. Ha participat en projectes europeus i internacionals, especialment amb la UNESCO i les Nacions Unides, i ha estat cap del Departament de drets humans i diversitat cultural del Centre UNESCO de Catalunya- UNESCOCAT

Va ser Coordinadora executiva del grup de la Cultura Pública Comuna en l’elaboració del Document de Bases del Pacte Nacional per a la Immigració. Presidenta d’AFCAR- Associació de Formació, Consultoria Aplicada i Recerca.

Xavier Guix i Garcia Coordinador

Viu a Granollers i és director dels Cursos en autoconeixement i PNL (Programació Neurolingüística) d’Espai Sinàptic. Participa en diferents Màsters (Ecologia Emocional, Desarrollo personal y liderazgo) i és professor col·laborador d’EADA, escola d’administració d’empreses. És membre del Patronat de la Fundació Àmbit i voluntari del projecte “El Xiprer”, centre d’acollida a Granollers.

Llicenciat en Psicologia, màster en pensament contemporani i tradició clàssica, postgrau en psicopatologia clínica i postgrau en neurociències. Realitza conferències, també en àmbits internacionals, i col·labora amb mitjans de comunicació: (8tv, l’Ofici de viure a Catalunya Ràdio, Versió Rac a Rac1 i El Pais Semanal

Ha publicat 11 llibres, tots ells de divulgació psicològica, com “Mi me m’explico, ni m’entens” o el més recent “Malviure d’il·lusions”

El país creix quan les persones creixen
Mireia Cabero Jounou Coordinadora

Viu a Cardedeu, és consultora en benestar emocional. Co-lidera el projecte municipal Viles pel Benestar. És llicenciada en Comunicació Audiovisual i Psicologia, especialista en educació emocional, i psicoteràpia cognitivo-social per la Universitat de Barcelona, i en psicologia positiva per la Universitat de Pennsylvania.

Docent a la Universitat de Barcelona, la Universitat de Lleida i la UOC. És coach, actualment desenvolupa la metodologia del coaching creatiu. Autora de “Coaching emocional”, “Benestar emocional” i “Invertir en felicitat”.

La prosperitat del nostre país requereix impregnar les viles i als vilatans de cultura emocional